in

Вижте как Virgin Orbit изстрелва първите си спътници в Kосмоса

Virgin Orbit за първи път успешно изстреля сателити в космоса. 70-метрова ракета LauncherOne, превозваща 10 спътника на NASA, беше транспортирана до стартова височина от модифициран Boeing 747, след което LauncherOne стартира двигателя си и започна издигането си към Космоса.

Радостен от дългоочаквания успех, основателят на Virgin Orbit Ричард Брансън написа:

“Беше толкова вдъхновяващо да видим как нашата Cosmic Girl изпраща ракетата LauncherOne в орбита. Този великолепен полет е кулминацията на дълги години упорита работа и ще помогне на цяло поколение новатори по пътя им към Космоса. Нямам търпение да видя невероятните мисии, които Дан и екипът ще стартират, за да променят света завинаги.”

Успехът дойде осем месеца, след като предишния опит на Virgin Orbit се провали. Тогава ракетата не успя да стартира нормално и опита беше преустановен.

Във Virgin Orbit вярват, че могат да предложат по-гъвкав и достъпен модел от своите конкуренти, тъй като тяхната ракета се изстрелва от въздуха, а не от Земята. Този подход има потенциал да изпрати сателити в орбита от всяко голямо летище, като при това цената ще е по-ниска, а рисковете от анулиране, свързани с метеорологичните условия, ще са минимални.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Бил Гейтс е най-големия собственик на земеделска земя в САЩ

Бил Гейтс е най-големия собственик на земеделска земя в САЩ

Аудиторията на Netflix надхвърли 200 милиона души

Аудиторията на Netflix надхвърли 200 милиона души