in

Аудиторията на Netflix надхвърли 200 милиона души

Аудиторията на Netflix надхвърли 200 милиона души

Netflix Inc. обяви, че към края на 2020 г. броят на абонатите на платформата е надхвърлил 200 милиона потребители. Резултатите от съобщението не закъсняха и акциите на Netflix поскъпнаха с почти 13%. 

От компанията не крият увереността и оптимизма си за дори по-добро развитие през 2021 година. В писмо до акционерите се казва:
 „При сегашното положение на нещата, вече не е необходимо да набираме външно финансиране за ежедневните си операции. Компанията ще разгледа възможността за връщане на излишъка от средства на акционерите чрез обратно изкупуване на акции.”

Възползвайки се максимално от пандемията, Netflix затвърди водещата си позиция на пазара и през 2020 г. успя да привлече най-голям брой нови абонати в сравнение с други стрийминг услуги. Netflix е спечелила 8,5 милиона нови абонати само между октомври и декември 2020 г., а приходите на компанията през четвъртото тримесечие са в размер на рекордните 6,6 милиарда долара.

„ Това е в пълен контраст с данните постъпващи от Disney и много нови участници на стрийминг пазара, които прогнозират, че техните услуги ще бъдат нерентабилни през следващите няколко години. “ казва пред Ройтерс Ерик Хагстром, анализатор в eMarketer.

Любопитно е, че 83% от новите абонати не са жители на САЩ и Канада, където Netflix е изключително популярен. Значителен ръст в броя на новите потребители на услугата се наблюдава главно в Европа, Близкия изток и Африка.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
ВИЖТЕ КАК VIRGIN ORBIT ИЗСТРЕЛВА ПЪРВИТЕ СИ СПЪТНИЦИ В KОСМОСА

Вижте как Virgin Orbit изстрелва първите си спътници в Kосмоса

Как падат цените на различните марки телефони след 1 година експлоатация

Колко пада цената на различните марки смартфони след първата година експлоатация