in

Ще върви ли добре Cyberpunk 2077 на вашата видеокарта?

Тестовете са извършени от екипа на Тechspot. Оригиналната статия на английски можете да намерите ТУК

За бенчмарка Тechspot са използвали версия 1.03 на играта и тестването се провежда в най-натоварващата хардуера част на играта – в града, докато вали. Тестовата конфигурация е Ryzen 9 5950X с 32GB DDR4 памет на дънната платка MSI X570 Unify и са използвани най-новите налични драйвери от AMD и Nvidia.

ULTRA SETTINGS – 1080

тестове за производителност  Cyberpunk 2077

Ако целта ви е да постигнете 40 до 50 fps, всичко над GTX 1660 Ti ще е достатъчно. Ясно е, че Cyberpunk 2077 е игра, изискваща сериозен хардуер, така че цифрите, които виждате тук, не са неочаквани и не трябва да ви разочароват.

Преди да преминем към резултатите от теста 1440p, интересно е да се отбележи, че въпреки че Cyberpunk 2077 е спонсорирана от Nvidia игра и е силно оптимизирана да се възползва от хардуера на Nvidia (поне версията за компютър), тя работи много добре на Radeon видеокарти.

ULTRA SETTINGS – 1440

ULTRA SETTINGS – 4K

Резултатите показват, че 60 fps при използване на ултра качествени настройки просто не е възможни в момента, тъй като дори RTX 3090 постига среден резултат от само 44 fps. Разбира се, собствениците на GeForce RTX ще искат да активират DLSS за много по-добри резултати, но данните в таблицата са без активиране на DLSS. Разликата с и без DLSS можете да видите в следващото видео:


Ultra vs. Medium колко голяма е разликата в качеството?

Сравнявайки качеството на изображението между средните и ултра настройките при 4K с помощта на RTX 3090, в Тechspot са написали следното: „Честно казано не можахме да видим разликата в някои области на играта. В други, ако се загледате задълбочено, Ultra предлага малко по-добро качество на сенките и светлинни ефекти. Все пак, при включване на средните настройки получавате около 40% повишаване на производителността спрямо ултра режима срещу незначително понижаване на качеството на изображенията.”


MEDIUM SETTINGS – 1080

Ще върви  ли добре Cyberpunk 2077 на вашата видеокарта?

При средно качество на 1080p няма да е необходимо да обирате банка, за да играете Cyberpunk 2077. Виждаме, че за 60 кадъра в секунда ще ви трябва „само“ GTX 1660 Ti или Radeon RX 5600 XT, което все пак е изненадващо ниско изискване. 40 кадъра в секунда се постигат с относително достъпните GTX 1650 Super или 5500 XT.

MEDIUM SETTINGS – 1440

Ще върви  ли добре Cyberpunk 2077 на вашата видеокарта?


MEDIUM SETTINGS – 4K

В следващото видео можете да видите сравнение между основните режими ULTRA, HIGH, MEDIUM и LOW, за да прецените сами:

Играта определено има сериозни изисквания към софтуера и дори в следващите ъпдейти да бъде оптимизирана, не очаквайте чудеса. За приятна игра на висока резолюция ще ви трябва сериозна машинка.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Новият център по киберсигурност на ЕС ще бъде в Румъния

Новият център по киберсигурност на ЕС ще бъде в Румъния

Ето кой игри ще ни подарят от Epic Games

Ето кой игри подаряват от Epic Games до Нова година