in

Samsung и Oppo ще произвеждат смартфони в Турция

Samsung и Oppo ще произвеждат смартфони в Турция

Добри новини за изпитващата сериозни трудности турска икономика – китайската OPPO и южнокорейският гигант Samsung са предпочели Турция и скоро ще започнат да произвеждат свои продукти в страната.

OPPO навлиза много амбициозно с две производствени мощности – едната в Истанбул, другата в северозападната провинция Коджаели. Очаква се фабриките да стартират още през януари 2021. Интересното е, че компанията ще извършва целия производствен процес в тези две предприятия, а не само крайното сглобяване на готовите елементи. В двете мощности са инвестирани 50 милиона долара и всички необходими процедури по узаконяването са завършени.

Най-вероятно Oppo изгражда производствените мощности извън Китай с цел да се избегнат проблемите, които имаше HUAWEI, когато се опита да навлезе на европейските пазари.
Така фирмата ще може по-лесно да докаже, че не е зависима от властите в Китай и няма намерение да шпионира никой.

За разлика от Oppo, Samsung засега няма планове да строи собствени предприятия. За производството на своите продукти, южнокорейците са наели подизпълнител в района на Истанбул. Samsung всячески се стреми да разшири производствените си мощности извън Китай, за да не дразни САЩ и да запази сериозният си дял в американските и европейските пазари.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Ето кой игри ще ни подарят от Epic Games

Ето кой игри подаряват от Epic Games до Нова година

Пореден подарък от Epic

Как да получите STAR WARS Battlefront II: Celebration Edition безплатно