in

Руска компания ще пуска реклами директно на нощното небе

Руският стартъп Avant Space разработва технология за показване на реклама  директно на нощното небе. Проектът носи името „Съзвездие“ и предвижда формирането на „съзвездие“ от малки спътници, оборудвани с лазерна система за прожектиране на фигури в нощното небе.  

След първите успешни тестове проведени през тази година, компанията  обяви и цената на услугите си. За уникална възможност да покажат логото си от Космоса, клиентите ще трябва да платят около 10 милиона долара, като точната цена ще зависи от сложността на фигурата, логото или надписа, които клиента желае да покаже. 

След подписване на договор с клиента, Avant Space ще произведе необходимата сателитна система в рамките на 24 месеца и ще осигури извеждането и в орбита. Първият клиент на услугата ще получи ексклузивни условия и неговата реклама ще се визуализира цяла една година.  

Според изчисленията на Avant Space, по този начин космическата реклама ще достигне директно до над 1 милиард души по цялата планета, като жителите на над 130 големи града ще могат да го видят лично на нощното небе. Естествено, това събитие ще добие и огромна медийна популярност, което ще увеличи аудиторията на рекламата многократно. 

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
AI VS COVID

Изкуствен интелект разпознава COVID-19 дори при безсимптомно болните

Google разработва собствени ARM процесори

Google разработва собствени ARM процесори