in

Ericsson: 5G се разпространява много по-бързо от очакваното

5G се разпространява много по-бързо от прогнозите

Според доклад на Ericsson, 5G се разпространява много по-бързо от прогнозите на всички експерти. Към днешна дата повече от 100 оператори са осигурили различна степен на покритие за мрежи от пето поколение.

Шведският мрежов гигант публикува анализи, касаещи скоростта на разпространение  на 5G по света, както и броя на потребителите, получили достъп до новата технология. Съобщава се, че растежът е доста над очакванията, като прогнозата от 190 милиона активни потребители в края на 2020 г. ще бъде превишена с близо 30 милиона до около 218 милиона. Според доклада до края на тази година в зоната за достъпност на мрежата от 5-то поколение ще има около милиард потенциални потребители. 

Според Ericsson няколко основни фактора са допринесли за изненадващо бързо внедряване:  

  • Появата на евтини 5G смартфони, някои от които струват $ 200-300 
  • Политиките на някои държави, които са поели контрола върху създаването на 5G инфраструктура, осигурявайки икономическа и правна подкрепа на операторите
  • Висока конкуренция между самите телекоми, които се опитват да убедят потребителите да преминат към 5G и му предлагат добри оферти за телефони и добри цени за пакети мобилни данни

Специалистите от Ericsson също така посочват, че темпа на разпространение на 5G е много по-бърз, отколкото е бил този на 3G и 4G. Нещо повече, прогнозите са, че скоростта на разпространени не само ще се запази, но най-вероятно ще се увеличи. Очакванията са, че до 2026 г. броят на 5G потребителите ще нарасне до 3,5 милиарда.  

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Google разработва собствени ARM процесори

Google разработва собствени ARM процесори

Apple разработва ARM процесор с 32 ядра

Apple разработва ARM процесор с 32 ядра