in

Apple разработва ARM процесор с 32 ядра

Според информация на Bloomberg, Apple работи върху нов ARM-базиран процесор с до 32 високопроизводителни CPU ядра, който може да се появи в Mac в края на 2021 г., както и в нов по-малък на размери Mac Pro през 2022 г. Паралелно компанията разработва процесори с до 16 високоефективни ядра и четири енергийно ефективни ядра, предназначени за нови версии на MacBook Pro и iMac. Те трябва да готови още през пролетта на 2021 г.

Новините за предстоящите процесори идват скоро след успешния старт на първите компютри, работещи с процесор разработен от Apple. Новите MacBook Air, MacBook Pro и Mac mini използват чипа M1, който разполага с процесор с четири ядра с висока производителност и четири ядра с висока ефективност. По-мощните машини на компанията като Mac Pro обаче продължават да използват чипове Intel. Във връзка с това от Apple заявиха, че възнамеряват да прехвърлят цялата си гама компютри върху собствени чипове в рамките на най-много две години.

Освен увеличения брой ядра на процесора, в Apple работят и върху чипове с повече ядра на графичния процесор. Докато настоящият чип M1 се предлага със седем или осем графични ядра, в момента компанията тества модели с 16 и 32 ядра и работи върху чипове с до 128 ядра, които трябва да са готови до края на 2022.

Според източниците на Bloomberg, ако новите процесори на Apple оправдаят очакванията, те ще надминат с лекота най-добрите процесори на Intel.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
5G се разпространява много по-бързо от прогнозите

Ericsson: 5G се разпространява много по-бързо от очакваното

Япония ще използва изкуствен интелект и сайтове за запознанства, за да повиши раждаемостта

Япония ще използва изкуствен интелект и сайтове за запознанства, за да повиши раждаемостта