in

Huawei отрече слуховете за прекратяване на партньорството с Leica

Huawei отрече слуховете за прекратяване на партньорството с Leica

Наскоро на фона на американските санкции и отказа на много големи IT компании да си сътрудничат с Huawei се появи информация, че споразумението за партньорство между китайския гигант и германския производител на фотоапарати Leica е изтекло и прекратено. Това съобщи DigitalChatStation – един от най-известните IT блогъри в китайската социална мрежа Weibo, които се ползва с голямо доверие и относително рядко е давал грешна информация.

Блогърът твърди, че според неговата информация друг китайски производител на смартфони преговаря за партньорство с Leica и сътрудничеството с Huawei е приключило. От Android Authority са се свързали с Huawei, но те са отрекли информацията за прекъсването на отношенията с Leica, наричайки слуховете „абсолютно фалшива новина“. Представителите на Leica също не са потвърдили пред Android Authority прекратяването на партньорството.

Huawei започна партньорството с Leica през 2016 г., като първия резултат беше камерата на Huawei P9. Оттогава всички водещи телефони на Huawei от P и Mate сериите носят логото на Leica, а именно немската фирма направи възможно камерите на Huawei да се подредят на първите места във всички класации. Трудно е да се повярва, че Huawei ще допуснат партньорство от такава важност да бъде провалено.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Apple намали комисионната си за малки фирми в App Store

Apple намалява комисионната, която ще взима от малките софтуерни разработчици в App Store