in

Apple намалява комисионната, която ще взима от малките софтуерни разработчици в App Store

Apple намали комисионната си за малки фирми в App Store

Apple обяви сериозно намаляване на таксите за малките софтуерни фирми в App Store. Разработчиците на приложения, които имат годишен оборот по-малък от един милион щатски долара ще плащат комисионна от само 15% за продажбите си в магазина на Apple. За всички останали комисионната остава непроменена и е в размер на 30%.  

Програмата подпомагаща малките разработчици е наречена App Store Small Business и ще започне да работи на 1 януари 2021 година. Ще бъдат предоставени преференциални условия въз основа на финансовите резултати на компаниите за 2020 г. В изчисленията ще се включват приходите от всички приложения, пуснати от един разработчик.  
 
Новодошлите в App Store също ще могат да се възползват от намалената комисионна. Ако през годината приходите надхвърлят милион долара, тогава компанията ще бъде прехвърлена към стандартните условия на App Store с комисионна от 30 процента.  

 
Сериозното намаляване на комисионните за по-малките фирми идва в момент, в които Apple са под огромен натиск от страна на коалиция от разработчици, водена от Epic Games, Match Group и Spotify. Те се обявиха против монополното, според тях, положение на Apple и водят дела в САЩ и ЕС, против компанията. В тяхна подкрепа се обявиха голямо количество софтуерни фирми и организации, в това число Microsoft и Facebook.  

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
iPhone 12 Pro

Камерата на iPhone 12 Pro получи 4-то място в престижната класация на DxOMark

Huawei отрече слуховете за прекратяване на партньорството с Leica

Huawei отрече слуховете за прекратяване на партньорството с Leica