in

Youtube може да се превърне в огромна платформа за електронна търговия

Youtube може да се превърне в огромна платформа за електронна търговия

От известно време Google започна да насърчава видео блогърите да използват софтуера на YouTube за маркиране на продукти, представяни в публикувани от тях видеоклипове. Всички интересни продукти, които потребителите могат да видят във видеоклипове в YouTube, скоро може да станат достъпни за покупка. Бързо и лесно, само с няколко клика и то без да напускате сайта за видео хостинг.

Според запознати, целта е YouTube да се превърне в огромен интерактивен каталог от продукти, които потребителите могат да закупят директно от сайта. За да разшири търговските възможности на платформата, Google работи по интеграция на софтуер на Shopify Inc. Ако плановете на Google се реализират, компанията би станала сериозен конкурент на Amazon, Alibaba и т.н.

Говорител на YouTube заяви, че компанията тества новите функции в ограничен брой канали. Той заяви, че контрола над показването на връзки за покупка ще е изцяло в ръцете на създателите на съдържание и крайното решение дали да ги използват изобщо ще е тяхно. Компанията нарича това експеримент и отказва да даде подробности как ще става поделянето на приходите от продажби.

Макар в миналото Google да са се опитвали да навлязат в онлайн търговията, успехите им в тази област са по-скоро скромни и основната си печалба фирмата генерира от реклама. Въпреки това има фактори, които явно са променили плановете на Google. 

Поради пандемията на коронавируса все повече покупки се правят през Интернет. Нуждата накара много хора да пазаруват онлайн за първи път и голяма част от тях продължават да го правят, а това генерира огромни нови печалби. В същото време, последните проучвания на маркетолозите определят „социалната търговия“ като много обещаваща област, в която Facebook, Instagram и Pinterest са особено успешни. Може би от Google са решили да се разправят с конкуренцията и да вземат полагащото им „парче от тортата“.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Американските военни ще командват бойните си кучета с очила с добавена реалност

Американските военни ще командват бойните си кучета с очила с добавена реалност

Очарователен робот, ще доставя пощата в Токио по време на пандемия

Очарователен робот, ще доставя пощата в Токио по време на пандемия