in

Половината потребители на iPhone в Щатите си мислят, че вече ползват 5G

Global Wireless Solutions проведе интересно проучване, в което 5000 потребители на Apple iPhone в Съединените щати бяха помолени да отговорят на въпроси, свързани с мрежите от пето поколение 5G. В резултат беше установено, че 49% от анкетираните са напълно сигурни, че използваните от тях iPhone вече поддържат 5G.

Като се има предвид, че нито един от предлаганите в търговската мрежа модели iPhone не поддържа 5G, този резултат показва, че голяма част от потребителите на iPhone са не само слабо запознати с възможностите на смартфоните си, но и са склонни да надценяват възможностите им. 

Също толкова незапознати, но по-близо до реалността са 29% от потребителите, които честно са отговорили, че не знаят дали техните смартфони поддържат 5G или не. В допълнение, 38% от анкетираните изобщо не знаят дали техният телеком оператор предлага услуги за 5G свързаност. 

В хода на проучването беше установено, че 54% от потребителите биха използвали 5G главно заради по-висока скорост на трансфер на данни. Приблизително 16% от анкетираните казват, че 5G ще подобри качеството на видеоразговори с висока разделителна способност, 13% очакват подобрено качество на видео стрийминг и само 8% свързват 5G с подобрения при онлайн видеоигрите.

Очаква се Apple да представи първите си 5G iPhone през следващата седмица. Този факт може да изненада 49% от участниците в проучването, които са уверени, че техните смартфони вече работят в комуникационните мрежи от пето поколение.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Очарователен робот, ще доставя пощата в Токио по време на пандемия

Очарователен робот, ще доставя пощата в Токио по време на пандемия

ЕС затяга контрола над американските IT гиганти

ЕС затяга контрола над гигантите от Силициевата долина