in

Huawei може да продаде HonorЗаради санкциите на САЩ, Huawei вече изпитва недостиг на чипсети за  бъдещите си модели смартфони и компанията разглежда различни подходи за справяне с положението.

След анализ на ситуацията, известният анализатор на TF International Securities Минг Чи Куо прави интересна прогноза. Според него, най-вероятно на Huawei ще се наложи да продадат своята дъщерна фирма Honor. По този начин компанията ще стане независима от Huawei и вече няма да бъде обект на ограниченията за използването на американски технологии. Това би решило проблемите с недостиг на чипсети както за Honor, така и за Huawei. 

В противен случай, липсата на достъп до достатъчно хардуер би ограничил възможностите на Honor да се развива, особено в сегмента на най-скъпите луксозни смартфони. Така компанията ще освободи пазарни позиции за преките конкуренти на Huawei – Xiaomi, Oppo, Vivo. Това няма да се случи, ако Honor бъде продадена, разбира се на друга компания или инвестиционен фонд.

Huawei се оказа главният губещ в Търговската война между двете най-силни икономики в света. В същото време, корпорацията показа, че е толкова силна, че може да се противопостави на целенасочените действия на огромна икономическа и политическа сила, каквато са САЩ и да оцелее.

В краткосрочен план, Huawei ще продължи да понася сериозни загуби. Може би продажбата на Honor e точно жертвата, която трябва да направи китайския гигант, за да оцелее и да осъществи плановете си.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Apple заведе дело срещу бившия си партньор GEEP Канада

Над 100 000 Apple устройства са върнати на пазара незаконно от некоректен партньор

Американските военни ще командват бойните си кучета с очила с добавена реалност

Американските военни ще командват бойните си кучета с очила с добавена реалност