in

Холандски хакер твърди, че е влизал в Twitter акаунта на Тръпм и паролата му е била елементарна – maga2020!

Хакнаха Twitter акаунта на Тръмп

Нидерландски медии публикуваха статии, в които се твърди, че холандския хакер  Виктор Гевърс е проникнал в Twitter акаунта на Доналд Тръмп и паролата му е била елементарна – „MAGA2020!“ (Make America Great Again). Хакерът е споделил с медиите и екранна снимка, която твърди, че е направил, когато е имал достъп до акаунта @realdonaldtrump.  

След пробива Гевърс  е предупредил екипа на Тръмп и американските правителствени служби за проблема с акаунта на Президента на САЩ и ги е помолил да вземат мерки. След няколко дни с него се свързват служители на американските служби в Нидерландия. Американските служби явно са приели информацията сериозно и това е потвърдено от холандските медии, които са видели кореспонденцията между Гевърс и службите на САЩ. Хакерът твърди, че някой е взел мерки веднага след като е съобщил на службите по сигурността за пробива и акаунта на Тръмп вече е по-сигурен.  

Въпреки това официалното становище на Белия дом е, че никой не е получавал достъп до акаунта на Тръмп. От Twitter не са толкова категорични, но казват, че не са видели доказателства за пробив в сигурността. 

Тръмп също е убеден, че никой не може да хакне акаунта му. В типичният си самоуверен стил той заявява на събитие в Аризона:  

 “Никой не e бил хакван! За да ви хакнат, трябва някой с IQ 197 и той трябва да знае около 15 процента от вашата парола” 

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Google с отворено писмо за обвиненията в монопол

Google отговори на обвиненията в монопол с отворено писмо

Apple подготвя своя търсеща машина

Apple подготвя своя търсеща машина