in

Американските военни ще командват бойните си кучета с очила с добавена реалност

Американските военни ще командват бойните си кучета с очила с добавена реалност

Американските военни са започнали тестове на  очила с добавена реалност, предназначени за военни кучета.  Устройствата ще се използват за дистанционно управление на животни,  с цел да се намали риска за хората.

Военните често използват кучета за различни цели, вариращи от търсене на незаконни вещества до ескортиране на патрули в опасни райони. Обикновено за управление се използват предварително заучени команди, които се дават с помощта на глас, ръце или лазерни показалки. Изброените методи изискват хората да са в относителна близост до командваните животни, което ограничава работния радиус и застрашава хората.

Очилата с добавена реалност са предназначени да увеличат разстоянието на което кучетата ще могат да бъдат насочвани от треньорите си.  Устройството има вградена камера за прехвърляне на текущото изображение и дисплей за показване на необходимите команди. Това позволява на собственика на кучето да бъде в безопасност, докато то се движи из опасен район.

Засега е създаден само кабелен прототип на устройството, но се работи по безжичен вариант, които да е много по-удобен за кучетата.

От фирмата разработваща очилата – Command Sight разбираемо не дават конкретни технически данни за системата, но уточняват, че пилотните тестове са били много успешни, а резултатите са много по-добри от предлаганите в миналото решения.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Huawei може да продаде Honor

Huawei може да продаде Honor

Youtube може да се превърне в огромна платформа за електронна търговия

Youtube може да се превърне в огромна платформа за електронна търговия