in

Huawei пуска HarmonyOS 2.0 за смартфони много скоро

Представянето на HarmonyOS 2.0 беше този месец на годишната конференция за разработчици на Huawei (HDC) 2020. Тогава от фирмата не дадоха конкретни срокове за пускането на продукта, но вече се знаеше, че заради Търговската война, в разработката са инвестирани огромни средства и ресурси. Оказва се, че това дава резултати и бета версията на HarmonyOS 2.0 ще е готова за тестове още през декември 2020 г.

Информацията идва лично от президентът на софтуерният отдел в Huawei – Уанг Ченглу. В интервю пред китайска медия, той казва, че Huawei планира да пусне бета версия на HarmonyOS 2.0 до декември тази година. Естествено, първоначално бетата ще бъде достъпна само за разработчици. В началото на 2021, най-вероятно средата на февруари, HarmonyOS 2.0 beta ще бъде достъпна за всички потребители на няколко модела смартфони, като слуховете са, че става въпрос за модели от P серията на китайския гигант.

Финалната версия ще е готова след средата на 2021. Засега няма информация за кои устройства на компанията ще бъде налична, но най-вероятно HarmonyOS 2.0 ще работи на всички устройства, които сега работят с някоя от последните версии на Android.

Huawei разработва своя операционна система от 2012, но след като фирмата стана заложник на американо-китайските икономически спорове, се наложи да ускори работата, за да си осигури резервен вариант. И докато в началото различията изглеждаха преодолими, сега е ясно, че връщане назад надали ще има. Ако плановете на Huawei успеят, Android ще загуби стотици милиони потребители.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Ново поколение Corning Gorilla Glass

Corning представиха ново поколение Gorilla Glass

Европейската Комисия да предложи нов закон за цифровите услуги

Европейската комисия ще защити потребителите в ЕС от нежелан софтуер