in

Sony прави голяма инвестиция в Epic Games

Sony прави голяма инвестиция в Epic Games

Sony е инвестирала 250 милиона долара за миноритарен дял в Epic Games. Срещу парите си японците придобиват дял от 1,4% в Epic Games. Това означава, че сделката оценява пазарната стойност на Epic на близо 18 милиарда долара.

Sony не е първата компания направила голяма инвестиция в създателите на хита Fortnite. В три предишни кръга на финансиране Epic вече събра 1,58 милиарда щатски долара от други инвеститори.

Компаниите заявиха, че сделката ще затвърди вече близки отношения между тях и засилва общата им цели в областта на технологиите, развлеченията и социалните онлайн услуги.

За тясна връзка между Sony и Epic Games се заговори още през май, когато Epic за първи път направи демото на Unreal Engine 5 именно на PlayStation 5. Въпреки това, Epic официално обявиха, че и Unreal Engine 5, и Fortnite ще продължат да работят на всички игрови платформи. Дали Sony все пак ще има някакво предимство след инвестицията си, не става ясно.

От Epic Games не уточняват за какво ще използват събраните средства, но не е тайна амбицията им в областта на виртуалните социални пространства и желанието на компанията да направи Fortnite нещо повече от игра.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Търсенето на компютри се е увеличило през Q2 2020

Продажбите на компютри са във възход заради коронавируса

Последен шанс да вземете Watch Dogs 2 безплатно