in

Отново проблеми за Huawei заради Търговската война

Отново проблеми за Huawei заради Търговската война

Държавният департамент на САЩ задълбочи проблемите с Китай,  обявявайки нови визови ограничения за служители на китайски технологични фирми, които предоставят „материална подкрепа за режими нарушаващи човешките права и свободи”.

Държавният секретар Майкъл Помпео посочи Huawei като пример за такава фирма. В изявление Помпео описва Huawei като „“помощник на Китайската Комунистическа Партия в подслушването, наблюдението и цензурирането на политически дисиденти“.

Той добави: „Телекомуникационните компании по света трябва да се считат за уведомени! Ако те правят бизнес с Huawei, те правят бизнес с хора, които злоупотребяват с човешките права.“

По време на пресконференция в сряда, Помпео също похвали Великобритания за забраната на 5G оборудване на Huawei и плановете да премахне съществуващото Huawei оборудване най-късно до 2027 година: „Великобритания се присъединява към Съединените щати и много други демокрации в превръщането им в държави със сигурни 5G мрежи“ каза той.

Новите визови ограничения са поредната стъпка в усилията на САЩ да намали влиянието на Huawei при изграждането на световната 5G инфраструктурата, след като Федералната комисия по комуникациите на САЩ официално определи Huawei като заплаха за националната сигурност.

Засилването на напрежението между двете най-силни световни икономики е последното нещо от което се нуждае света в условията на пандемия, но за съжаление Търговската война ескалира и шансовете за разрешаване на конфликтите в краткосрочен план са нищожни.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Задава се Far Cry 6... през февруари 2021

Ubisoft показа първия трейлър на Far Cry 6

Arm се продава

Nvidia води преговори за придобиването на ARM