in

Nvidia води преговори за придобиването на ARM

Arm се продава

Според публикация на Bloomberg, собствениците на Arm Ltd. от японската SoftBank Group Corp. имат желание да продадат компанията, която придобиха срещу 32 милиарда долара през 2016 година.

Arm Ltd. е британска компания – лидер в проектирането на интегрални схеми и разработка на специализиран софтуер. Компанията не произвежда и не продава интегрални схеми, а печели от лицензиране на интелектуалната си собственост. Клиенти на компанията са гиганти като Apple, Qualcomm, Samsung, Nvidia, Huawei, TI, Broadcom, STM и т.н.

Според източници на Bloomberg, SoftBank са преговаряли с Apple, но разговорите не са довели до резултат. Базираният основно на лицензиране бизнес модел на Arm не съвпада добре с хардуерно ориентирания бизнес модел на Apple. Възможно е от Apple да имат и опасения, че придобиването на Arm ще им донесе неприятности с регулаторите, защото голяма част от конкурентите им са зависими от ARM лицензите.

Естествено, кандидати за бизнес като този на Arm не липсват. Друг голям играч има сериозен интерес към британската компания и това е един от най-големите разработчици на графични ускорители и процесори Nvidia Corporation.
Евентуално придобиване на ARM би дала огромно преимущество на Nvidia в почти всички области на дейност на компанията и би променило съотношението на силите в целия бизнес.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Отново проблеми за Huawei заради Търговската война

Отново проблеми за Huawei заради Търговската война

Ново поколение Corning Gorilla Glass

Corning представиха ново поколение Gorilla Glass