Fujitsu обяви план за работа от вкъщи и след пандемията

Fujitsu се приспособява към "новото нормално"

Fujitsu ще намали наполовина офис пространствата, които използва фирмата в Япония, тъй като се адаптира към условията на пандемия и ще позволи на служителите си да работят от домовете си безсрочно.

Във Fujitsu вярват, че увеличената автономия, предлагана на служителите, ще помогне за подобряване на работата на екипите, повишаване на производителността и увеличаване на конкурентността в новите условия. Според експерти на фирмата, колкото по-бързо една структура се адаптира към “новото нормално”, толкова по-голям шанс ще има да оцелее в бъдеще.
Компанията ще даде възможност на персонала да избере къде да работи и след окончателното решаване на проблема с COVID 19, независимо дали това е от дома, корпоративен център или сателитен офис.
Fujitsu не са единствените, които мислят, че е време за кардинална промяна. Още през май подобно решение беше взето в друга голяма фирма – Twitter. Тогава на служителите в социалната мрежа беше казано, че могат да работят от дома „завинаги“, ако пожелаят. В изявление пред BBC, говорител на Twitter казва следното:
„През последните няколко месеца доказахме, че можем да работим така. Ако нашите служители са в ситуация, която им позволява да работят от вкъщи и те искат да продължат да го правят завинаги, ние ще направим всичко по силите си това да се случи.“

От Google и Facebook също взеха решение, че техният персонал може да работи от вкъщи до края на годината.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *