in

Франция подкрепи САЩ срещу Huawei

Очаквано от мнозина, Франция се подчини на американските искания и ще затрудни максимално опитите на Huawei да се включат в изграждането на 5G мрежата в страната. 

Ръководителят на френската агенция за киберсигурност ANSSI – Гийом Попар е заявил пред Ройтерс, че няма да има пълна забрана за използване на оборудване от Huawei при изграждане на френската телекомуникационна структура, но фирмите ще бъдат насърчавани да използват европейските алтернативи – Nokia и Ericsson.

Решението на Франция за оборудването на Huawei е от решаващо значение за два от четирите телекома в страната Bouygues Telecom и SFR, тъй като и в момента голяма част от оборудването на тези оператори е произведено от Huawei.

„Фирмите, които вече използват Huawei, ще получат разрешение да го правят още между три и осем години, в зависимост от вида на оборудването“ казва Попар.

Френският експерт е заявил, че изборът е направен за да бъдат защитени френските интереси и не е акт на враждебност спрямо Китай: “Това не удар по Huawei или анти-китайски расизъм. Това, което искаме да кажем е, че рисковете при работа с неевропейски фирми са по-големи и трябва да бъдат отчетени”.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Приложения за Android крадат паролите ви за Facebook

Приложения за Android крадат паролите ви за Facebook

Fujitsu се приспособява към "новото нормално"

Fujitsu обяви план за работа от вкъщи и след пандемията