in

Corning представиха ново поколение Gorilla Glass

След две години работа, Corning обяви Gorilla Glass Victus, ново поколение защитно стъкло с подобрена устойчивостта на счупване и надраскване.

Лабораторни тестове на производителя са показали, че Victus има двойно по-голяма устойчивост на надраскване от предшественика си – Gorilla Glass 6. Сравнението с продукти на други производители също е в полза на Victus. Новото поколение Gorilla Glass е до 4 пъти по-издръжливо на надраскване от конкурентните стъкла.

Издръжливостта на счупване също е подобрена. За Gorilla Glass 6 производителят твърдеше, че е издръжлив на падене от 1.6 метра. При новото поколение, височината е 2 метра. Според Corning подобреното стъкло може да издържи средно 20 падания от височина 1 метър. За сравнение, за Gorilla Glass 6 лабораторните тестове показваха средно 15 падания от същата височина.


Corning правят много важно уточнение. Макар новото поколение да има по-добри показатели, за оцеляването на устройството е важна и конструкцията на конкретния модел, както и дебелината на използваното стъкло. Досегашният опит на компанията показва, че след всяко подобрение на технологията на Gorilla Glass, производителите на телефони реагират като намаляват дебелината на стъклата, за да направят смартфоните по-тънки и елегантни. По този начин крайният потребител реално не усеща почти никакво подобрение спрямо предишните поколения.

Очаква се първите стъкла по новата технология да са на пазара до няколко месеца, като първия производител, който ще ги получи е Samsung. Спекулира се, че още Galaxy Note 20 ще бъде с защитно стъкло Gorilla Glass Victus, но няма официално потвърждение за това.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Arm се продава

Nvidia води преговори за придобиването на ARM

Huawei пуска бета на HarmonyOS 2.0 до края на годината

Huawei пуска HarmonyOS 2.0 за смартфони много скоро