in

Android 10 e най-бързо разпространяващата се Android OS в историята

Android 10 e най-бързо разпространяващата се Android OS в историята

В блога Android Developers от Google се похвалиха, че Android 10 е най-бързо приеманата им нова операционна система . Само пет месеца след дебюта си, Android 10 вече е на 100 милиона устройства, което е нов рекорд в историята на операционната система с отворен код. Елементарните изчисления показват, че Android 10 се разпространява с 28% по-бързо от Android Pie (Android 9), което е сериозно постижение.

През годините Google изпробва различни начини да ускори процеса на актуализиране, но фрагментацията винаги е била основен проблем на Android. Apple има огромното предимство да прави както софтуера, така и хардуера за iPhone. Google , от друга страна, трябва да разработи Android така, че да работи с хиляди различни телефони от безброй производители. Това е много трудна задача, с която за радост Google се справят все по-добре.

От фирмата благодарят на партньорите си и обещават, че намаляването на фрагментацията ще остане топ приоритет за тях:
„Ние сме развълнувани от бързото приемане на Android 10 и сме благодарни за тясното сътрудничество с нашите чипсет и OEM партньори за внедряване на актуализации по-рано. Продължаваме да работим върху редица подобрения в платформата и инфраструктурата. Крайната ни цел е потребителите да се възползват от най-новите версии на Android колкото се може по-бързо.“

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Fujitsu се приспособява към "новото нормално"

Fujitsu обяви план за работа от вкъщи и след пандемията

Търсенето на компютри се е увеличило през Q2 2020

Продажбите на компютри са във възход заради коронавируса