in

Пазарът на смарт часовници бележи ръст, въпреки кризата причинена от COVID-19

Според изследване на Canalys, трудностите около COVID-19 не са успели да провалят продажбите на умни часовници. През първото тримесечие на 2020 г. световните доставки на смарт часовници са достигнали 14,3 милиона единици, което представлява увеличение с 12% спрямо предходната година.

Въпреки че Apple не бележат ръст спрямо Q1 2019, фирмата остава непоклатим пазарен лидер с цели 36.3%. Платформата WatchOS e спечелила 4 милиона нови активни потребители през тримесечието, с което общия брой потребители на смарт часовници с марката Apple става 70 милиона. Данните от проучването показват, че забавянето при Apple не е заради конкурентен продукт, а защото част от феновете на марката са предпочели да дадат парите си за слушалки AirPods, които вече се считат за задължителен аксесоар в арсенала на всеки Apple потребител.

Huawei, който е вторият по пазарен дял производител, отбелязва огромен ръст от цели +113%, но това се дължи предимно на факта, че включиха своя смарт часовник в пакет с най – новия си водещ смартфон P40, като това със сигурност ще донесе по-ниски печалби.

Третият и четвъртият в класацията, съответно Samsung и Garmin също отбелязват чувствителен ръст с около 40%.

Fitbit нямат този късмет и фирмата се смъква от 3-то на 5-то място и бележи с спад от 24%.

Китайският пазар е отбелязал ръст от 66% и реално се е превърнал в двигател за световните продажни на смарт часовници, като се очаква това да продължи поне до края на годината.
Изключителните продажби в Китай се дължат на бързото въстановяване на икономиката и отличните продажби около Китайската Нова година (в края на януари).

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Huawei e замесена с китайското разузнаване

Ерик Шмид: Huawei e замесена с китайското разузнаване

Проблем с Macbook 2020

Новите MacBook лаптопи имат проблем при използване на USB устройствата