in

Microsoft затварят магазините си по света

От Microsoft обявиха планове за окончателно затваряне на всички физически магазини Microsoft Store в Съединените щати и по света. Изключение ще бъде направено само за четири от магазините – Ню Йорк, Лондон, Сидни и Редмънд. Те ще бъдат превърнати в демонстрационни центрове, но и в тях няма да се продават продукти.

Според вътрешен източник на The Verge, затварянето на магазините е било предвидено за 2021 и е щяло да стане поетапно, но кризата с коронавируса е наложила ускоряването на процеса. Освен проблемите около COVID 19, в Щатите напоследък имаше и доста ограбени магазини за скъпа електроника, включително такива на Microsoft. Това също може да е повлияло на решението за бързо ликвидиране на физическите магазини.

В бъдеще Microsoft ще заложат изцяло на онлайн продажбите и не се предвижда да подновяват продажбите на продукти във физически магазини.

От фирмата гарантират, че няма да има уволнени служители, а на останалите без работа ще бъде намерена нова длъжност според желанията и способностите им.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Япония има най-бързия суперкомпютър

Японците са новия световен рекордьор при суперкомпютрите

Безплатни курсове от Microsoft и LinkedIn