in

OnePlus отново ще правят по-евтини телефони

OnePlus ще правят достъпни телефони.

Слуховете за това, че OnePlus ще започнат да предлагат среден клас телефони с по-достъпни цени се потвърдиха официално.
В скорошно интервю, основателят и главен изпълнителен директор на OnePlus Пийт Лау, разкрива, че компанията променя стратегията си и ще започне да предлага и по-евтини устройства. “Известни сме с това, че продаваме висок клас смартфони на трудни за вярване цени. В бъдеще OnePlus иска да се върне към правенето на по-достъпни телефони. Можем да разглеждаме това решение като просто преориентиране към по-евтини продукти. Но това не е точно, защото истинската цел е друга. Всички продукти, които ще предлагаме, ще отговарят на високите ни стандарти. Предлагането на по-евтини решения, ще даде възможност на повече хора да имат достъп до продуктите на OnePlus.” – казва Пийт Лау.

OnePlus Z ще е смартфон от среден клас с цена около 400 евро.

Директорът на OnePlus не разкрива подробности за бъдещите продукти, но според слуховете, предлагането на по-евтини устройства ще започне през юли в Индия и Китай, а първият смартфон от серията ще е OnePlus Z. По-късно устройството ще се предлага и на европейския пазар. Очаква се цената в Европа да е между 400 и 450 евро.
Първоначалната информация за OnePlus Z беше, че ще бъде обявен още през април, заедно с OnePlus 8 серията, но това не се случи и причината най-вероятно е кризата с коронавируса. 

Връщането на OnePlus към по-достъпни смартфони не би трябвало да е голяма изненада. Преди шест години, точно достъпните цени утвърдиха китайската фирма на пазара. Оригиналният OnePlus One беше новаторски телефон, продаван за $ 300 в момент, когато iPhone струваше повече от два пъти повече. 
Първият телефон на компанията не можеше да се мери с флагманите на конкуренцията, но имаше приятен дизайн, голям екран, бърз процесор, прилична камера и дълъг живот на батерията. И всичко това на повече от добра цена.

За възхода на OnePlus помогна и стария маркетингов трик да продават първия си смартфон изключително чрез покани. Това допълни мистиката около новата марка и й помогна да изгради голяма общност от фенове.

Последваха години, в които мечтите на ръководството като че ли изместиха здравия разум. OnePlus се насочиха към все по-луксозни смартфони, а цените постоянно растяха.  В момента OnePlus 8 Pro 256 GB се продава за 999 евро, което предполага директен сблъсък с Apple и Samsung, които предлагат по-добри смартфони на тази или малко по-висока цена.

Политическата ситуация също не работи в полза на китайската компания. Лошите отношения САЩ-Китай и случващото се с Huawei не може да не ги притеснява. Когато предлагаш смартфони с цени над 600-700 евро, не можеш да пренебрегнеш европейските и американските пазари.  

Новата стратегия не трябва да се разглежда като провал или отстъпление. OnePlus просто се съобразяват с действителността и това показва, че навлизат в период на съзряване. 

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Civilization VI ще е безплатна

Изненадите от Epic Games не спират – Civilization VI ще е безплатна до 28 май.

Ескобар отново е на лов за наивници