in

Google забранява на служителите си да използват Zoom

Нови проблеми пред Zoom. Google забраняват приложението на служителите си.

Ръководството на Google е издало забрана за използване на платформата за видеоконференции Zoom. Служителите на фирмата са били известени за това с имейл, в който им е било съобщено, че поради проблеми със сигурността, софтуерът скоро ще престане да функционира на служебните им компютри. 

„Политиката да не позволяваме на служителите да използват неодобрени приложения за работа, не е нова.” – споделя пред The Verge говорителят на Google Жозе Кастанеда – “Наскоро екипът ни по сигурността уведоми служителите, използващи Zoom, че приложението няма да работи на корпоративни компютри, тъй като не отговаря на нашите стандарти за сигурност. Служителите, които използват Zoom, за да поддържат връзка със семейството и приятелите си, могат да продължат да го правят през уеб браузър или чрез личните си смартфони.“

Решението на Google идва часове, след информация на немския вестник „Ханделслбат“, че външното министерство на Германия също ограничава използването на приложението за видеоразговори на компанията Zoom, поради сериозни рискове за сигурността.

Според „Файненшъл таймс“, Сенатът на Съединените щати също е призовал членовете си да не използват приложението, заради опасността от изтичане на информация.

От Zoom Video Communications Inc. се опитват да успокоят клиентите си, като обявиха, че в следващите 90 дни цялата енергия на компанията ще е съсредоточена върху изчистването на всички бъгове и няма да се въвеждат нови функции.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Google показа данни за движението на хората по време на кризата COVID19

Google показа данни за движението на хората в България по време на карантина

Google Authenticator получи дългоочаквана функция

Google Authenticator получи дългоочаквана функция