in

Huawei предлага 5G технологиите си на американците

Huawei предлага мир

Шефът на Huawei Рен Женгфей обяви, че е готов да предостави достъп на американски компании до всички 5G лицензи, патенти, програмен код и технологии, които ръководената от него компания притежава. Американците ще могат да модифицират софтуера, за да са сигурни, че китайските служби нямат достъп до оборудването и не разполагат със „задни вратички“ в системите. Лицензирането на американските компании ще им даде право да произвеждат и продават 5G оборудване навсякъде по света, с изключение на Китай.

Срещу този щедър жест, Рен Женгфей се надява американската администрация да извади Huawei от „черния списък“ и да разреши на компанията да ползва технологии собственост на американски компании.

Според публикация на Forbes, предложението на Рен Женгфей е изненадало дори борда на директорите на компанията. Не се знае и дали китайските партийни лидери ще одобрят сделката, въпреки че шефът на Huawei най-вероятно се е консултирал с тях предварително.

В момента, американците изостават в развитието и производството на 5G оборудване и почти всички лицензи и технологии са собственост на Huawei, Nokia, Ericsson, ZTE и Samsung. Предложението на Рен Женгфей може да промени баланса на силите и да върне американците в „играта“.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Пак проблеми с обновление за windows 10

Последното обновление за Windows 10 предизвиква повишено натоварване на процесора

Внезапен удар по Geforce Now

Nvidia получи тежък удар от Activision Blizzard