Huawei отбелязва сериозни печалби въпреки трудностите в САЩ

Huawei с голяма печалба, въпреки проблемите, които им създаде Тръмп

Китайският гигант Huawei отчете учудващо добри финансови резултати за първата половина на 2019. Въпреки проблемите, които им създаде администрацията на Тръмп, приходите на компанията са се увеличили с 23% до 58.3 милиарда. Средната норма на печалба е 8.7% и това е едно отлично постижение, за компания станала заложник в Търговската война между Китай и САЩ.

Потребителският бизнес на компанията е отчел силен ръст, като компанията е продала 118 милиона смартфона, което е ръст от цели 24%. Продажбите на таблети и компютри също отчитат растеж, макар и по-малък.

5G бизнесът на Huawei също е във възход. Huawei има вече 50 договора за изграждане на 5G мрежи и е доставила над 150 000 базови станции по света.

Председателят на борда на директорите Лианг Хуа коментира ситуацията така:

„Отчитайки фундамента, който положихме през първите месеци на годината, наблюдаваме растеж дори след проблемите със САЩ. Това, естествено не означава, че не ни очакват никакви трудности, но сме сигурни, че сме на правилния път и най-лошото, което може да се случи е минимално забавяне на растежа в краткосрочен план.“

Важно е да се отбележи, че добрите постижения на Huawei се дължат предимно на огромната подкрепа, която получи корпорацията в родината си, откъдето са дошли 64% от приходите. Логично е, че при такива добри резултати за Huawei, основните им конкуренти в Китай – Apple, Xiaomi, Oppo и Vivo са отбелязали сериозен спад в продажбите.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *