Хакери разкриха информация за важни проекти на руските служби

Хакнаха контрактор на руската служба ФСБ

Хакери успяха да изтеглят повече от 7 терабайта файлове от един от най-големите контрактори на Федерална служба за сигурност на Руската Федерация (ФСБ) – московската фирма фирма SyTech. Информацията в тях е свързана с важни проекти на ФСБ, свързани с разкриване на самоличността на хора, изполващи маршрутизиращата система Tor, система за събиране на информация от социалните мрежи и проект за отделянето на руския интернет от глобалната мрежа.

Хакнаха контрактор на руската служба ФСБ

Хакерската атака най-вероятно е станала на 13 юли, а зад нея стои хакерската група 0v1ru$, която се е добрала до компютърната система на SyTech. По-късно хакерите са изпратили информацията на друга по-голяма и известна хакерска група – Digital Revolution, която е споделила информацията с медиите.

Според BBC Russia това е най-голямото по обем изтичане на информация в историята на руските служби за сигурност. От медията уточняват, че в изтеклите документи има много технически и финансови данни за важни проекти на ФСБ, но те не съдържат държавни тайни на Руската Федерация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *