Хакери разкриха информация за важни проекти на руските служби

Хакнаха контрактор на руската служба ФСБ

Хакери успяха да изтеглят повече от 7 терабайта файлове от един от най-големите контрактори на Федерална служба за сигурност на Руската Федерация (ФСБ) – московската фирма фирма SyTech. Информацията в тях е свързана с важни проекти на ФСБ, свързани с разкриване на самоличността на хора, изполващи маршрутизиращата система Tor, система за събиране на информация от социалните мрежи и проект за отделянето на руския интернет от глобалната мрежа.

Хакнаха контрактор на руската служба ФСБ

Хакерската атака най-вероятно е станала на 13 юли, а зад нея стои хакерската група 0v1ru$, която се е добрала до компютърната система на SyTech. По-късно хакерите са изпратили информацията на друга по-голяма и известна хакерска група – Digital Revolution, която е споделила информацията с медиите.

Според BBC Russia това е най-голямото по обем изтичане на информация в историята на руските служби за сигурност. От медията уточняват, че в изтеклите документи има много технически и финансови данни за важни проекти на ФСБ, но те не съдържат държавни тайни на Руската Федерация.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *