Google разкриха две нови функции в Pixel 4

През юни Google реагираха по интересен начин на изтичане на информация за дизайна на Pixel 4. От фирмата спряха спекулациите, като просто ни показаха как точно ще изглежда задният панел на Pixel 4.
Явно в Google са твърдо решени да се справят с бизнеса с „изтичанията“, защото отново реагираха по същия начин, този път на предположения свързани с разположението на сензори в предната част над екрана на Pixel 4. В блога си, Google показаха точното разположение и вида на сензорите, а също така разкриха две нови функции, с които ще разполагат следващите смартфони от серията Pixel – Motion Sense и Face Unlock.

Както може да се види в горното видео, Motion Sense е технология, която ще позволи да управлявате устройството без дори да го докосвате. Чрез жестове ще можем да сменяме песни, да спираме аларми, да изключваме звука на звънене и т.н.
Motion Sense използва една от новите разработки на компанията – миниатюрния радар Soli, който може да „усеща“ обекти в близост, както да следи за промяната на формата им и тяхното движение.

„Радарът за пръсти“ Soli e амбициозен проект, разработван отдавна от екипът на Google ATAP, който би трябвало да улесни начина ни за комуникация с различни електронни устройства, като премахне необходимостта от допълнителни устройства. Ръцете ни ще са единственото, което ни трябва, за да контролираме машините си. Поне според плановете на Google.

Google искат да спрат бизнеса с "изтичанията"

Втората функция Face Unlock ще служи за разпознаване на човешки лица и е директен отговор на лицевото разпознаване, използвано в iPhone X. За да направят Face Unlock безгрешен от Google провеждат мащабни практически тестове с реални хора. От компанията бързат да уточнят, че всички събрани в изследването изображения са криптирани и с ограничен достъп, а след максимум 18 месеца ще бъдат изтрити.

Face Unlock ще използва сериозен набор от сензори, включително Soli, като разпознаването ще е възможно в почти всяка ориентация на смартфона. Плановете са Face Unlock да е толкова сигурна, че да може да се използва за идентифициране при електронни плащания и дори напълно да замени използването на пароли.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

1 comment

  1. Валери

    На пръв поглед изглеждат добри телефони, но често изникват дразнещи кусури. Дано тоя път е по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *