Apple купува 5G бизнеса на Intel

Apple купува 5G бизнеса на Intel

По информация на The Wall Street Journal, Apple и Intel са в напреднал стадий на преговори по голяма сделка, касаеща бизнеса с микрочипове за смартфон модеми на Intel. Очаква се сделката да приключи в рамките на 10-тина дни и да включва всички патенти и целият бизнес на Intel свързан с производството на 5G модеми за мобилни устройства.

Intel е лидер в производството на процесори за компютри, но така и не успя да се справи с конкуренцията на Qualcomm и MediaTek при мобилните устройства. Положението им се усложни допълнително, след като основния им клиент Apple и конкурента Qualcomm уредиха своя дългогодишен патентен спор и отново започнаха да работят заедно.

Преговори по сделката са се водили от около година, но са били прекъснати след като Apple са предпочели Qualcomm за свой доставчик. След като от Intel са разгледали всички опции и евентуалните купувачи за бизнеса си с микрочипове за смартфон модеми, те отново са се върнали на масата за преговори и притиснати от обстоятелствата, явно са решили да изпълнят условията на Apple.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *