Легендата Джони Айв напуска Apple

Джони напуска Апъл

След 27 години в Apple, легендарният Джони Айв напуска, за да създаде собствен проект – независимото дизайнерско студио LoveFrom. Според самия Айв, това няма да попречи на личната му обвързаност с Apple:
„Въпреки, че няма да съм служител на Apple, ще продължа връзката си с компанията занапред и се надявам това да продължи много, много години.“

Глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa Аррlе – Tим Kyĸ също декларира признателност, уважение и добри чувства:

„Джoни e ключова фигypa в индустриалния дизaйн и poлятa мy в cъживявaнeтo нa Аррlе изобщо нe e пpeyвeличeнa. Заслугите му за компанията са видими и безспорни – от иновативният іМас през 1998 гoдинa дo іРhоnе и Аррlе Раrk, където в последно време той вложи толкова много енергия.“

Въпреки красивите думи, напускането на такава ключова фигура може да бъде разтълкувано като сигнал за проблеми в компанията. Не е чудно, че пазарите реагираха веднага и акциите на Apple загубиха 1% от стойността си.
Според някои анализатори напускането на Айв е знак за несъгласието му с новата линия на ръководството на Apple – преминаването от продукти към услуги. Други стигат по-далеч и виждат в случилото се окончателния край на една велика за Apple епоха – епохата на Стив Джобс.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *