Huawei намалява производството на нови смартфони

Huawei спира производството на част от смартфоните си

Както се очакваше, продажбите на смартфони Huawei в Европа започнаха да падат със сериозни темпове. Това е принудило компанията да намали поръчките или дори да спре производството на някои свои модели смартфони.

Новината идва от South China Morning Post, които се позовават на неназован източник. Според него, тайванската Foxconn, която сглобява част от смартфоните на Huawei e намалила чувствително производството на няколко модела телефони с тази марка. Не се уточнява дали става въпрос за временно намаляване и кои модели са засегнати, но е ясно, че в краткосрочен план Huawei ще претърпи сериозни загуби.

Според анализатори, ако Китай и Щатите не постигнат бързо споразумение и не спрат Търговската война, Huawei не само няма да може да измести Samsung от първото място като производител на смартфони, но ще изпадне от топ 5 в тази класация.
Каквото и да се случва, мястото на китайския пазар е гарантираното за Huawei,  но компанията ще бъде избутана от пазара в Европа и най-вероятно това е истинската цел на американците.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *