in

Америка се уплаши от Huawei

Щатите не допускат Huawei на пазара си

Best Buy е поредната американска компания, която отказва сътрудничество на Huawei. Според информация на Reuters, компанията ще прекрати сътрудничество с китайците и ще спре да продава техника с марката Huawei. Телекомите AT&T и Verizon също се отказаха от плановете си да предлагат Mate 10 и други Huawei смартфони, въпреки че в началото на годината се подготвяше такова сътрудничество. Засега техника на китайския производител все още се осмеляват да продават само Amazon и Newegg.

Запознати твърдят, че на американските компании е оказан силен натиск от страна на правителството на САЩ. Това се потвърждава и от факта, че шефа на ФБР в официално изявление изказа несъгласието си техника от Huawei и ZTE да бъде допускана на американския пазар. Представители на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност също са излагали подобно мнение в свои официални изявления.

Дали зад този натиск се крият икономически интереси или наистина става въпрос само за националната сигурност само можем да гадаем. Едно е сигурно, на този етап вратите на американския пазар са затворени за китайския гигант Huawei.

Written by androida

Comments

Leave a Reply
  1. Американците обичат да „слухтят“ и тази „техника“ явно не отговаря на техните стандарти(FBI/CIA:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Спират и последната възможност за безплатен Windows 10

Microsoft затваря и последната вратичка за безплатно обновяване до Windows 10

Аpple е първата американска компания с капитализация над 1 трилион долара