Google има сериозен интерес към Snapchat

Google предложил 30 милиарда за Snapchat

В Business Insider се появиха твърдения, че след неуспехите си при социалните мрежи, Google имат огромен интерес към Snapchat и са предлагали 30 милиарда за закупуването на компанията. Това се е случило през 2016, преди излизането на Snap Inc. на борсата.

Предложението не е било удобрено от известният със своята независимост изпълнителен директор на Snap Ивън Шпигел. Въпреки добрите си отношения с Ерик Шмид и останалите в ръководството на Google, той категорично им отказал.

Говори се, че през 2013 Шпигел е отказвал и сделка с Facebook, което му навлекло омразата на Марк Зъкърбърг и изострило отношенията между компаниите. Оттогава една от целите пред Facebook e да унищожат конкурентите си от Snapchat и те донякъде успяват, копирайки продукта им.

Именно заплахата от Facebook и натиска от инвеститорите може да накара Ивън Шпигел да продаде компанията си на гиганта Google. Експертите прогнозират, че ако това стане, ще бъде от голяма полза за двете компании, които и сега работят успешно заедно. Единственият, които ще загуби е Марк Зъкърбърг и това е още една причина Ивън Шпигел да преглътне пословичната си гордост и да предаде контрола над компанията си.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *