Samsung показват мускули

Самсунг показват колко са силни

Samsung показват силата си и се презапасяват с процесори Snapdragon 835, за да принудят конкурентите си да използват по-стария Snapdragon 821 в телефоните си. Според наблюдателите на пазара, корейците ще продължават да изкупуват цялата продукция поне до средата на април, когато е излизането на новия Galaxy S8, като така ще си гарантират, че следващият им флагман ще е първия смартфон работещ с Snapdragon 835.

Не е напълно ясно колко по-бърз ще 835 от 821, но производителите твърдят, че новият процесор ще има 27% по-добра производителност, като при това консумира 40% по-малко енергия (съответно ще поддържа по-ниски температури при натоварване). Друга новост ще е версия 4 на системата за бързо зареждане – Quick Charge. Пак по данни от Qualcomm, смартфоните ползващи Quick Charge 4 ще зареждат батериите си с 20% по-бързо от предишната трета версия и само с 5 минути заряд, ще имат енергия за около 5 часа работа.

След провала на Note 7, Samsung са принудени да направят всичко възможно, за да подсигурят успеха на Galaxy S8, дори да използват „трикове“ като този. Така или иначе, ако някой иска смартфон работещ с Snapdragon 835, но не иска да купува продукт на Samsung, ще трябва да почака до лятото.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *