Samsung спира Galaxy Note 7… най-вероятно окончателно

Спират Note 7

След като се потвърдиха пет нови случая на самозапалили се „сигурни“ бройки Note 7, повечето мобилни оператори спряха предлагането на несполучливия модел. Последва спиране на производството на Note 7, а от вчера Samsung започва обратно изкупуване на всички версии на смартфона.

В обръщение до медиите, говорител на компанията казва:
„Samsung моли всички оператори и търговци да спрат продажбите на Galaxy Note 7. Клиентите закупили смартфона (независимо от версията и датата на закупуване), трябва да изключат устройството и да се възползват от опциите, които предлагаме за замяната с друг модел или връщане на парите.“

Според непотвърдени слухове, проблемите на Note 7 са доста по-сериозни от дефект в батерията и са свързани с грешки при производството във фабриката на Samsung във Виетнам.

Все още не е ясно дали Samsung спират Note 7 окончателно, но технологичните издания се съмняват, че някой ще си купи модела в бъдеще и почти никой не вярва, че Note 7 ще се продава отново. Някой експерти стигат дори по-далеч, като предвиждат спиране на цялата серия Note, за да се забрави кошмара със „седмицата“.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *