90% от продаваните в Amazon „оригиналните“ зарядни за устройства на Apple са ментета

90% от зарядните брандирани с логото на Apple са ментета

Apple съди фирмата Mobile Star LLC за това, че е продавала зарядни-ментета, които е рекламирала в Amazon като „100% оригинален продукт на Apple“ .  Устройствата са били брандирани като продукт на Apple и външния им вид е неразличим с този на оригинала.

Като доказателство по делото, американският производител е представил над 100 закупени от Amazon зарядни устройства от различни търговци, които са били описани като оригинални. Инженерите на Apple са установили, че над 90% от закупените устройства са неоригинални и в голяма част от тях са опасни за клиентите, защото са с много ниско качество и крият рискове за електрически повреди, прегряване и самозапалване. Освен да причинят повреди, фалшивите зарядни могат да доведат до тежки травми и дори до смъртни случаи, като този с 23 годишната китайска стюардеса, която почина от токов удар, причинен от некачествено зарядно.

Според твърденията на Amazon, на сайта вече не се предлагат неоригинални зарядни и кабели, брандирани като продукти на Apple, но изнесените факти показват колко лесно можем да бъдем заблудени. Представете си какъв е процента на ментета в по-непопулярните сайтове, след като  Amazon са допуснали той да достигне 90%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *