От Samsung признаха за проблеми с батериите на Galaxy Note 7

Samsung планира обратно изкупуване на Note 7

Преди около седмица Samsung обявиха, че спират продажбите на Galaxy Note 7 с обяснението, че правят „допълнителни тестове за сигурността на устройствата“. Редица технологични издания предположиха, че става въпрос за сериозни проблеми, водещи до запалване и избухване на батериите по време на зареждане.

В началото, от фирмата производител запазиха мълчание, но вчера Samsung Australia излезе с официално съобщение, в което признава за проблема и обещава бързото му разрешаване.

Според корейската новинарска агенция Yonhap News, Samsung планират да изкупят обратно цялото количество продадени смартфони от модела или да ги заменят с нови. Анонимният източник от Samsung, който е разкрил това, казва че проблема с батериите се среща в много малък процент от устройствата /0.1%/ и може да се реши с проста подмяна на батерията, но в „името на сигурността на клиентите“, Samsung решили да направят глобално обратно изкупуване.

Лошите новини за Samsung идват в изключително неподходящо време, защото на 7 септември Apple ще обяви своя нов модел iPhone. Почти сигурно е, че проблемите около Note 7 ще подкопаят доверието в корейската компания и ще дадат на Apple възможност за рекордни продажби на iPhone 7.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *