Google спират Nexus серията и я заменят с премиум устройства под нова марка?

Google слага край на Nexus сериятаGoogle ще изпрати марката “Nexus” в историята. Според източници на androidcentral.com, това ще стане още тази година и смартфоните разработвани от Google и HTC (Marlin и Sailfish) ще носят друга, неизвестна за момента марка.

Серията Nexus се произвежда от 2009 година и започва с друг телефон разработен с участието на HTC – Nexus One. През годините в програмата са взели участие почти всички сериозни производители от бизнеса – Samsung, LG, HTC и Huawei.

 

Nexus отива в историята

 

Според запознати, пенсионирането на марката Nexus не е само маркетингов ход. Промените ще са сериозни и ще засегнат цялостния облик на серията. Досега Nexus имаха славата на смартфони за разработчици и компютърни специалисти. В Google са решили да направят сериозна промяна и новата линия ще се цели в далеч по-голяма група клиенти. Устройствата ще са се позиционират в най-високия клас, а задвижващата ги операционна система вече няма да е толкова “чист” Android.

Слухове за спирането на Nexus има още от 2014 година, когато технологичните издания твърдяха, че на мястото на Nexus идва премиум серията Silver. Затова до излизането на Marlin и Sailfish нищо не е сигурно. Добрата новина е, че няма да ни се наложи да чакаме дълго, за да разберем истината – двата смартфона ще излязат на пазара скоро.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *