Смартфонът Solarin обещава да опази тайните на богатите

Соларин е смартфон за богатите

Източник: Еngadget

Израелската компания Sirin Labs представи Solarin – луксозен смартфон, фокусиран върху сигурността на данните.

С цена около 14 000 долара (без данъците), устройството определено се цели в най-богатите, като им обещава да опази тайните им. С едно натискане на бутонa Security Switch на задната част на телефона се включва системата Security Shield. Разработената от KoolSpan технология включва хардуерно кодиране на разговори и съобщения, използвайки 256 битово криптиране, отговарящо на военните стандарти за сигурност.  Когато телефонът е в режим  Security Shield всички ненужни приложения и сензори се изключват, а разговори и съобщения могат да бъдат провеждани само с предварително одобрени устройства, на които е инсталиран софтуера Solarin Friend.

Solarin ще пази тайните на богатите

Дизайнът на Solarin e дело на промишления дизайнер Карим Рашид, който е работил за Sony, Citibank и Prada. Рашид е свършил прекрасна работа и смартфонът би изглеждал точно на място в ръцете на супергерой от холивудски филм.

Устройството не е с върхови технически характеристики , но за това има основателни причини.  Чипсетът Snapdragon 810 е избран, защото е на пазара от около година и експертите на фирмата са успели да изучат всички негови слабости в областта на сигурността.

Екранът е 5.5-инчов QHD IPS и според експертите на Еngadget е с много високо качество. Такова е мнението им и за цялостната изработка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *