Microsoft сменят стратегията за налагане на Windows 10

Microsoft спира агресивното налагане на Windows 10

След като американката Гери Голдщайн осъди Microsoft за това, че без нейно съгласие операционната система се е обновила до Windows 10, софтуерният гигант сменя стратегията и потребителите ще могат да отказват обновяването.
Досега в дразнещите подсещания нямаше опция за отказване и доста потребители инсталираха новата ОС без да искат. До 29 юли, когато изтича срока за безплатен ъпдейт,  хората ще могат да го отказват с натискането на само един бутон.

Microsoft спира подвежбащите практики

Windows 10 e доста добра операционна система и си заслужава да я сложите на компютрите си (стига хардуера и софтуера, които ползвате да са съвместими), затова е неясно защо Microsoft така упорито дразнеха потребителите с наглите си подканвания. Сигурен съм, че като цяло фирмата е загубила от този подход.

Въпреки агресивните практики за налагане на Windows 10, операционната система e инсталирана на около 350 милиона устройства, което е под очакванията на Microsoft. Първоначалният план на фирмата беше да се достигнат 1 милиард инсталации до юни 2018, което според мнозина е трудно постижимо, предвид данните досега.
Според проучванията проведени от Gartner, все още нищо не е ясно, защото 96% от корпоративните клиенти на Microsoft правят тестове на новата ОС и масово ще инсталират Windows 10 до края на 2017.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *