Microsoft показаха как си представят бъдещето на VR (+видео)

Microsoft отварят Windows Holographic за външни фирми
В рамките на Computex, Microsoft споделиха визията си за бъдещето на виртуалната и добавената реалност. В кратко видео (може да го видите в края) те са се опитали да покажат как би могла да се използва тяхната платформа Windows Holographic в близко бъдеще.

Според Microsoft, още през 2020 ще има търсене за около 80 милиона устройства използващи виртуална реалност. За да има някакъв стандарт, по който да работят и комуникират всички тези устройства, от фирмата отварят платформата Windows Holographic за външни фирми. Това означава, че всеки производител ще може да прави устройства за виртуална и добавена реалност използвайки вече разработената система на Microsoft и всички тези устройства ще могат да работят заедно.

От фирмата се похвалиха, че партньорите им от AMD, Qualcomm, HTC, Acer, ASUS, CyberPowerPC, Dell, Falcon Northwest, HP, iBuyPower, Lenovo и MSI вече са дали съгласие за съвместна работа по създаване на стандарт за устройствата за виртуална реалност около Windows 10 и Windows Holographic.

Ако успеят да наложат платформата си, това ще е огромен успех за Microsoft, защото така ще осигурят  бъдещото развитие на екосистемата на Windows 10.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *