in

В САЩ ограничават активността си в Интернет, страхувайки се от злоупотреби

Американците се страхуват ои проследяване и кражба на лична информация

Според проучване на National Telecommunications and Information Administration, американците са ограничили активността си в Интернет, страхувайки се да не станат жертва на проследяване или финансови злоупотреби. Проучването обхваща 41 000 домакинства и резултатите от него са повече от смущаващи.

Оказва се, че 29 процента от участвалите не ползват онлайн финансови услуги, а 26% дори не смеят да пазаруват онлайн. Въпреки, че не са спрели да ползват онлайн услуги, 63% се страхуват от кражба на лична информация, а 43% от финансова или друга измама в Интернет сайтовете.

Цели 19% не си позволяват да коментират „спорни“ и политически некоректни теми, страхувайки се от властите и/или работодателите си. Почти толкова(18%) са и американците, които мислят, че са следени от правителството и службите за сигурност.

Изследователите продължават да анализират данните, но вече е ясно, че хората в Щатите са силно обезпокоени от потенциална злоупотреба с личните им данни в Интернет. Във връзка с това, от NTIA препоръчват на правителството да вземе мерки, които да ограничат последствията, които може да има тази тенденция и предупреждават, че случващото се може да навреди на икономиката и стабилността на страна.

Written by androida

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
5-те най-добри онлайн ресурса за създаване на колажи

Как да направим ефектен колаж

Motorola показа новите смартфони от G серията