SkinTrack превръща кожата на ръката в тъчпад

Най-големият проблем при използването на смарт часовници е, че екраните им са прекалено малки и потребителите срещат трудности, когато трябва да комуникират с интерфейса на часовника.

Студенти от Carnegie Mellon University се опитват да решат този проблем, като превръщат кожата на ръката в голям и удобен тъчпад. Устройството, което те са направили носи името SkinTrack и представлява пръстен, който излъчва слаби високочестотни сигнали.  4 датчика в часовника улавят сигналите, когато пръста е близо или докосва кожата на ръката и изчисляват положението му.

Сензори изчисляват местоположението на пръстта с пръстена SkinTrackВъв видеото се вижда, че макар и в незавършен вид, SkinTrack върши перфектна работа и може да работи дори, ако върху ръката има дреха.
Устройството прави набирането на текст и работата с интерфейса доста по-приятно и лесно занимание.

Skintrack решава един от проблемите при използване на умни
Прототипът изглежда доста голям и груб, но според изследователите от Carnegie Mellon University няма да е проблем устройството да заприлича на обикновен пръстен. Ако това се случи, SkinTrack със сигурност ще бъде част от повечето следващи модели умни часовници.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *