Създателят на биткойн разкри самоличността си

Сатоши Накамото се оказа бял австралиец
Митичният Сатоши Накамото създал криптовалутата биткойн, разкри самоличността си. Това е Крейг Райт – австралийски бизнесмен и изследовател, живеещ в Лондон.

Спекулации в медиите отдавна свързват Райт със създаването на bitcoin и според самият него, именно огромния медиен интерес го е принудил да предостави доказателства за това, че е човекът зад псевдонима Сатоши Накамото: „Появиха се много измислени истории и не ми хареса, че те могат да навредят на хората, за които ме е грижа. Не искам те да пострада заради това. Не правя това по собствено желание. Това не е моят избор и бих предпочел да не го правя. Искам да продължавам да се занимавам с предишната си работа. Не искам пари, слава или признание. Искам да ме оставите на мира“.

Австралиецът е разкрил самоличността си пред BBC, GQ magazine и The Economist, а специалисти наети от медиите са потвърдили, че шансовете Райт да е създателя на биткойн са доста големи.

Разбира се, часове след излизането на информацията, се появиха съмнения в нейната достоверност. Много хора мислят, че Райт е поредния самозванец.
На тези обвинения Крейг Райт отговаря по следния начин:
„Някои от вас ще ми повярват, а някои няма. Това изобщо не ме интересува.“

 

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *