Samsung атакува Китай с два клонинга на iPhone – C5 и C7

Самсунг пуска клонинг на iPhone

Въпреки, че заема лидерското място в световните продажби на смартфони, Samsung няма големи успехи на най-перспективен пазар на планетата – Китай. Много хора се учудват, когато го разберат, но корейците не са дори в топ 5 на китайския пазар. Това положение на нещата няма как да се харесва от ръководството на Samsung и те са готови на всичко, за да увеличат пазарния си дял в Поднебесната империя.

Samsung не е сред лидерите на пазара в Китай

Според проучванията, китайците обожават дизайна на последните модели iPhone, но цената на телефоните на Apple е твърде висока за тях. Може би точно това е накарало Samsung да пуснат C5 и C7, които са с дизайн доста „повлиян“ от iPhone, изработени са от качествени материали и са с добри технически параметри, но са на много по-приемлива цена.

C5 и C7 са с приятен дизайн, взаимстван от iPhone

И двата смартфона са с метална конструкция и дебелина само 6.7 милиметра, а в хоум бутона имат скенер за пръстови отпечатъци.  Оперативната памет също е с еднакъв обем – 4GB. Операционната система и двете устройства е Android 6.0.1 Marshmallow.  Камерите също са идентични –  задна 16-мегапикселова с двойна LED светкавица и предна 8-мегапикселова.

Основната разлика е в големината на екраните – 5.2 инча при Galaxy C5 и 5.7-инча при Galaxy C7,  като и двата предлагат Full HD разделителна способност. Различната големина на устройствата определя и разликата в капацитета на батериите. При C5 тя е 2600mAh, а при C7 – 3300mAh.

Процесорите са другата голяма разлика. C5 е оборудван с Snapdragon 617 процесор с осем Cortex-A53 ядра и видеоускорител Adreno 405,  а при C7 процесора е по-мощен – Snapdragon 625 с осем Cortex-A53 ядра и тактова честота до 2.0GHz, като видеоускорителя е Adreno 506.

Засега Samsung C5 и C7 ще се продават само в Китай, а цените там са както следва:

C5 32GB – 335 щатски долара
C5 64GB – 365 щатски долара

C7 32GB – 400 щатски долара
C7 64GB – 430 щатски долара

 

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *