Пазарният дял на Windows Phone се срива под 1%

Windows Phone отново губи пазарен дял
Световните продажби на смартфони се увеличават с почти 4 процента за последното тримесечие, но в същото време пазарния дял на телефоните с мобилната операционна система Windows Phone се срива под 1%.  Това е катастрофа, която може да сложи край на опитите на Microsoft да пробият на пазара на смартфони.

По данни на Gartner, за последното тримесечие са продадени само 2.4 милиона смартфона с операционната система на Microsoft. Това означава, че Microsoft губи цели 2.5 процента от пазара спрямо 2015 и се срива на едно от последните места в класацията с жалките 0.7%.

Миналата седмица от Microsoft обявиха, че продават бизнеса със смартфони от ниския клас и нямат планове за нови бюджетни модели.

От фирмата може би залагат на продажбата на висок клас устройства, който ще могат да се използват като пълноценни компютри, благодарение на системата Continuum.

Положението при Blackberry също не е розово. Фирмата отбелязва нов спад и вече държи само 0.2% от пазара на смартфони. Apple също губят позиции и тяхната операционна система iOS има пазарен дял от 14,8%. Големият печеливш отново е Google, а Android е с впечатляващ резултат – 84.1% от световния пазар на смартфони.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *