PayPal спира дейността си в Турция

Турция гони PayPalОт 6 юни PayPal спира дейността си в Турция и клиентите и там няма да могат да получават и изпращат пари от акаунтите си. Те ще могат да влизат в системата, но само за да прехвърлят парите си в турски банки.

PayPal обявиха, че местният финасов регулатор не им е издал лиценз за работа в страната. Причината за отказа е нова разпоредба, според която PayPal трябва да разположи локален IT център на територията на Турция, за да може да обслужва турските си клиенти.

От компанията са предпочели да спрат дейността си, защото изграждането на локални IT центрове е в разрез с философията и пазарната политика на фирмата.

Пред TechCrunch представител на PayPal е коментирал случващото се така:

„Ние уважаваме желанието на Турция да иска разполагането на IT инфраструктурата на нейна територия, но PayPal e глобална разплащателна услуга работеща в над 200 страни, а не локална финансова институция.“

В Интернет мнозина споделят мнението, че турското правителство не може да си позволи лукса да изгони PayPal от страната и най-вероятно лиценз ще бъде издаден и компанията ще продължи дейността си.

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *