Игрите за смартфони и таблети се превръщат в златна мина

Мобилните игри за новата златна мина на гейм индустрията
През 2016 година се очаква игрите за мобилни устройства да са най-печелившото звено на всяка фирма в гейм индустрията. Прогнозите са, че те ще донесат 37% от близо 100-те милиарда долара, които генерира индустрията. За сравнение, приходите от PC игри трябва да са около 32%, а тези на конзолните игри около 31%.

Въпреки че повечето игри за смартфони и таблети са безплатни за сваляне и игра, те показват реклами или продават виртуални валути (срещу реални пари) с които потребителя може да ускори развитието си в играта и да печели по-лесни победи.

Някой мобилни игри са печатници за пари

Този модел за генериране на печалби се оказа изключително успешен и хитове като “Clash of Clans” са буквално печатници за пари. Това принуждава  гейм компаниите да отдават все по-приоритетно значение на разработването на игри за мобилни устройства, за да се включат в новата “златна треска”.

Според повечето анализатори, игрите за смартфони и таблети агресивно изяждат пазара на традиционните конзолни и PC игри и това се случва с доста по-бързи темпове от очакваното. Някои от тях мислят, че това ще е временно и положението ще се промени драстично с навлизането на шлемовете за виртуална реалност, но други са на мнение, че процеса е в самото си начало и мобилните игри тепърва ще стават все по-популярни.  

Споделете тази статия, ако Ви харесва...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *